Direktlänk till inlägg 2 januari 2020

Våga ta ansvar

Av suntfornuft - 2 januari 2020 15:50

Nu läser man att kostnaderna för inhyrning av i första hand vårdpersonal ökar.

Detta med inhyrning är fortfarande populärt och argumenten för det är ganska ofta att det är billigare.

Nu behöver man ingen miniräknare för att förstå att det kostar mer att leja ett företag som går med vinst och oftast har personal med högre lön än den egna. Får man en lägre timkostnad än egen personal tar de tillbaka det på något annat, punkt!

Däremot förstår jag att man tror att det blir enklare då man ofta överlåter ansvaret på den inhyrda firman att kontrollera arbetets utförande och säger att de tar ansvaret för det.

Tyvärr måste man oftast kontrollera mer eftersom det enda de oftast tar ansvar för är den egna firmans vinst.

Exempel är inhyrd vårdpersonal som befunnits olämplig tidigare som vårdpersonal eller inte har tillräcklig kompetens/utbildning.

Nu är inhyrd personal inte bara av ondo utan kan vara bra vid kortare arbetstoppar eller personalbrist, men inte som en konstant/återkommande lösning. Då är egen personal bättre och billigare och har man svårt att få/behålla egen personal kanske man borde se på varför bemanningsföretagen får tag i personal.

Men just detta är lite av problemet idag i Sverige att många tar vad man tror är en enklare väg utan att fundera på konsekvenserna av valet och många gånger görs detta för att man tror att man slipper ansvaret vilket inte stämmer.


Min övertygelse är att om alla (både politiker,chefer/ledare och medelsvensson) vågar ta ett ansvar för vad de gör och väljer och inser att det blir en konsekvens av alla val, till och med att inte välja, så kommer allt att gå bättre och framförallt att alla mår bättre.


Ha det bra och heja på Sverige i jvm ikväll:-)




 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av suntfornuft - 5 juli 2020 15:04

Politiken idag verkar vara fokuserad på att hitta fel hos "den andra sidan" eller hitta något sätt att skylla ifrån sig när någon ifrågasätter ett taget beslut. Alternativt försöker man bara ducka för obekväma frågor genom att prata om något annat.at...

Av suntfornuft - 3 januari 2020 19:59

Varför mår då så många så dåligt idag? Trots att de flesta har det ganska bra, även om pengarna inte räcker till allt man vill. Problemet tror jag ligger i att det är alldeles för lätt att jämföra sig med andra och då gärna leta efter sådant som ...

Av suntfornuft - 1 januari 2020 20:04

Nytt år och dags att prova på att blogga. Jag tycker att Sverige är ett fantastiskt land på många sätt och skulle inte vilja bo i något annat land. Meeen det finns en del saker som kan förbättras enligt mig. Hoppas bara att jag inte verkar allt...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<<
Januari 2020 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards